Eigen Huis & Interieur

Terug in bloei: reportage in Eigen Huis & Interieur

Onder de titel ‘Terug in bloei’ staat in Eigen Huis & Interieur van oktober een prachtige reportage van de kwekerswoning in Aalsmeer. Rob Jansen en Dennis Brandsma maakten de reportage over dit bijzondere rijksmonument. Wil je meer foto’s zien? Bekijk dan onze eigen reportage.

junior architect

NIEUW: vacature junior architect

25.09.18 – Ben jij toe aan de volgende stap in je carrière? Wij zijn op korte termijn op zoek naar een JUNIOR ARCHITECT, die de uitdaging van werken bij een groeiend architectenbureau wil aangaan. Ben jij: een jonge architect (WO), met liefst enige werkervaring met aantoonbare kennis van Revit en sketch-up met goede beheersing van de Nederlandse taal een teamspeler met ambitie wil je fulltime werken (40 uur per week) Wil je meer informatie? Die vind je op Indeed. Je kunt ook contact opnemen met: info@enzoarchitecten.nl.

Revit-tekenaar bouwkundig tekenaar

Vacature bouwkundig tekenaar

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een BOUWKUNDIG TEKENAAR, die de uitdaging van werken bij een groeiend architectenbureau wil aangaan. Een groeifunctie (maximaal 5 jaar werkervaring), maar zeker ook geschikt voor schoolverlaters op zoek naar een eerste baan. Mbo- of Hbo-opleiding Bouwkunde, ervaring met Revit is mooi meegenomen. Goede beheersing van het Nederlands is een must. Zelfstandig werken, met goede begeleiding in een fulltime (40 uur) functie. Klinkt dat als de baan voor jou? Of wil je meer informatie? We horen graag van je: info@enzoarchitecten.nl

penthouses

Appartmenten en penthouses bijna gereed

Aan de Ringvaart in Aalsmeer wordt de laatste hand gelegd aan de drie ‘huizen’ met luxe appartementen en penthouses. Wat een geweldige plek om te wonen! Let ook op de daken van zonnepanelen. Kijk voor meer informatie op vooruitblik Nordiawerf.

(junior) architect

Vacature voor talentvolle en creatieve (junior) architect

Ben jij een talentvolle en creatieve (junior) architect, die innovatief, zelfstandig en boordevol energie binnen ons jonge team aan de slag wil? Zie jij jezelf al met ons lunchen aan de waterkant? Aarzel dan niet en solliciteer vandaag nog! Wij zoeken een (junior) architect met drie tot vijf jaar ervaring die toe is aan een nieuwe stap. Je bent trots op je werk, ambitieus en voortvarend. Je deelt je kennis, maar staat ook open voor kennis van anderen. Als een echte teamspeler ga je voor samenwerking waarbij de opdrachtgever en het ontwerp centraal staan. Omdat je veel contact met opdrachtgevers zult hebben, verwachten wij dat je uitstekend kunt communiceren en dat…

Eerste paal

Eerste paal Enthoven geslagen

De eerste paal voor Enthoven, een kleinschalige wijk in het landelijke Zwaanshoek, is geslagen. Altijd weer een mooi moment, en dan dat geluid! De wijk bestaat uit 27 woningen die variëren in gevelafwerking, dakrichting, dakkapellen en balkons. De stijl is typisch ENZO: van buiten stijlvol en stoer; van binnen veel licht en praktisch ingedeeld. Het aftellen kan beginnen voor de toekomstige bewoners!

Ringoevers fase 4

Virtuele tour door Ringoevers fase 4

Wandelt u mee door Ringoevers fase 4 in Hillegom? Ook dit plan, met 76 woningen, heeft weer een grote variatie aan woningtypen. Bijzonder zijn de appartementen die in het straatbeeld bijna niet van rijwoningen zijn te onderscheiden, zo goed zijn deze ‘vermomd’. Ideaal voor starters, maar ook als levensloopbestendige woning. Er zijn in dit plan nog veel meer aantrekkelijke woningen. In de groene, landelijke wijk staan woongenot en duurzaamheid centraal, met veel aandacht voor de kwaliteit van de materialen en de details. Zo krijgt iedere woning, ook de appartementen, een eigen buitenruimte. Er worden veel verdiepingshoge ramen toegepast voor extra daglicht in huis en er zijn op maat ontworpen bloembakken.…

Ringoevers groeit

Nieuwe foto’s Ringoevers

Ringoevers in de sneeuw. Marjon Hoogervorst fotografeerde in december de voortgaande groei van Ringoevers in Hillegom. Kijk hier voor alle nieuwe foto’s.

medisch centrum

Medisch centrum Nieuw-Vennep

Het Haarlems Dagblad berichtte op vrijdag 15 december over de aanstaande bouw van het nieuwe medische centrum in Nieuw-Vennep. Huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten en laboranten gaan vanuit het medisch centrum zorg aanbieden. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2018.

Twee prijzen

Twee prijzen voor huis Carlo

Carlo’s huis won twee prijzen bij de uitreiking van de architectuurprijzen 2017 van de gemeente Amstelveen. De vakjury beloonde het huis met de derde prijs en het publiek vond het huis het een na mooiste huis van Amstelveen. Een onafhankelijke jury had zeven projecten genomineerd uit een totaal van 39 gerealiseerde woningbouwprojecten. De erkenning van de vakjury is voor ons een geweldig compliment, evenals de hoge waardering door het publiek. Een fantastisch resultaat als je weet dat het het enige ‘rijtjeshuis’ onder de genomineerden was. We kunnen dus met recht zeggen dat het huis van Carlo het mooiste rijtjeshuis van Amstelveen is! Zo zie je wat goede architectuur kan doen.

De Beeldhouwer in het nieuw

De Beeldhouwer in het nieuw

Wat een verschil: De Beeldhouwer in het nieuw! In Hoorn is fase 1 van de revitalisering van het oude belastingkantoor bijna klaar. Over niet al te lange tijd kunnen de bewoners gaan genieten van hun studio’s en appartementen met zwevende balkons voor een mooi uitzicht over Hoorn. Mooie samenwerking met Newbouw. Fase 2 staat voor volgend jaar zomer gepland. Meer schetsbeelden vind je hier.

Strandzuid heropend Entree Awards

Strandzuid genomineerd voor Entree Awards

‘Ons’ StrandZuid is genomineerd voor de categorie Best Restyling van de Entree Awards 2017, dé horecaprijzen van Nederland. Een vakjury van tien vooraanstaande horecaprofessionals koos Strandzuid als één van de vijf beste concepten in de categorie Restyling. Dat is zojuist bekend gemaakt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Lees hier wat de jury waardeert in het ontwerp van Strandzuid. Over twee maanden horen we of we gewonnen hebben!

Jaren 60-woning Mooiste huis van Amstelveen

Stem op huis Carlo: mooiste huis van Amstelveen

Carlo’s huis is genomineerd als mooiste woonhuis van Amstelveen! Vind jij Carlo’s huis ook het mooiste van Amstelveen? Stem dan en mail ‘Straat van Sicilië’ naar architectuurprijs@amstelveen.nl. De transformatie van deze drive-in-woning uit de jaren zestig laat prachtig zien hoe actueel deze bouwstijl ook vandaag nog is. Stemmen kan tot en met 13 november, maar stem vandaag nog op dit inspirerende project! De foto’s zijn gemaakt door Marjon Hoogervorst.

Bouw

Bouw Hof van Pampus gestart

Onder grote belangstelling is vandaag officieel het startschot gegeven tot de bouw van het Hof van Pampus. Aan de westrand van Hoofddorp komt een stijlvol, levensloopbestendig appartementengebouw bestaande uit 74 huurwoningen met daarbij 101 parkeerplaatsen. Bijzonder zijn de voorzieningen voor een duurzaam energiegebruik (warmtekoude-opslag en zonnepanelen). Opdrachtgever is Bouwinvest. De bouw is in handen van Ter Steege Bouw Vastgoed.

Sport&Life

ENZO in Sport&life

Afgelopen vrijdag gelanceerd in Strandzuid: het nieuwe nummer van Sport & Life voor de Metropool Regio Amsterdam.

Geheel vernieuwde Strandzuid

Geheel vernieuwde Strandzuid geopend!

Op 3 mei is het geheel vernieuwde Strandzuid heropend naar een ontwerp van ons bureau. In krap acht maanden tijd is er een sfeervolle beachclub gebouwd, bestaande uit meerdere paviljoens met in totaal acht verschillende zones met elk een eigen sfeer. Lees er alles over op de portfolio-pagina.

Enthoven in Zwaanshoek

Kijk mee in woonwijk Enthoven in Zwaanshoek

Wandelt u mee door woonwijk Enthoven in Zwaanshoek? De woonwijk is met 27 woningen kleinschalig van opzet, maar kent een grote variatie aan woningtypen. De architectuur is eigentijds en oogt divers door de rijke afwisseling in de gevels en het materiaalgebruik. Kijk op Facebook voor de actuele informatie.

nieuw: vooruitblik

Nieuw op onze website: vooruitblik

Onze website is uitgebreid met een nieuwe rubriek: vooruitblik. Hierin tonen we projecten waaraan we op dit moment werken. Samen met het portfolio van gerealiseerde projecten geeft dit een actueler en completer beeld van de snelle ontwikkeling die ons bureau doormaakt.

Ringoevers deelplan 3

Wandelen door Ringoevers deelplan 3

Wandelt u mee door Ringoevers deelplan 3, de groene, waterrijke wijk in Hillegom?

Villa Bloemendaal

Zoek de verschillen: villa Bloemendaal opgeleverd

Een klein jaar geleden begon de ingrijpende renovatie en uitbreiding van deze vrijstaande villa in Bloemendaal. En nu is het werk gedaan: de bewoners maakten een feestje van de oplevering en alle betrokkenen waren uitgenodigd. Het blijft een bijzondere ervaring: wat wij meer dan een jaar geleden in nauw overleg met de opdrachtgevers ontwierpen is nu werkelijkheid geworden. Een heerlijk familiehuis voorzien van alle luxe die je je kunt wensen met in het nieuwe souterrain een geweldige wellnessruimte. Voor de oplettende kijker: alleen de lamp boven de eettafel is anders!

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen!

Aan het einde van het jaar kijken wij terug op een drukke en succesvolle tijd met veel mooie projecten. Wij zijn onze opdrachtgevers hiervoor zeer erkentelijk. Nu gaat de deur van ons bureau even dicht, maar op maandag 2 januari staan we weer voor u klaar. Vanuit Strandzuid wensen wij iedereen, namens ons hele team, hele fijne feestdagen en een mooi en gezond 2017! Jasper & Carlo

Hof van Pampus

Hof van Pampus in Hoofddorp-Zuid

Hoofddorp-Zuid zal over ruim twee jaar een bijzonder appartementencomplex rijker zijn. Wij werken namelijk aan Hof van Pampus, een stijlvol appartementengebouw bestaande uit 74 huurwoningen met daarbij 101 parkeerplaatsen. Twee kenmerken maken Hof van Pampus tot een bijzonder project: het hoge duurzaamheidsniveau dat wordt nagestreefd (het gebouw wordt voorzien van duurzame energieopwekking door middel van warmte-koude opslag en PV-panelen) en de ambitie om woningen in het middeldure huursegment te realiseren. De ruime appartementen beschikken over drie kamers en een grote buitenruimte. Opdrachtgever is Bouwinvest. De bouw is in handen van Ter Steege Bouw Vastgoed. De verwachtte oplevering is in het eerste kwartaal van 2019. 

Stijlvol Wonen Exclusief

Stijlvol Wonen Exclusief 3 nu in de winkel

Stijlvol Wonen Exclusief 3 is het nieuwe glossy woonboek van Stijlvol Wonen. Hierin staat de reportage over de monumentale villa, een ontwerp van architect J.F Berghoef, die in oude luister werd hersteld. Een moderne uitbouw, overdekt terras, garage met extra chillroom en een botenhuis zorgen ervoor dat alle woonwensen van het gezin konden worden ingewilligd. Door slimme oplossingen wisten wij binnen de grenzen van het vergunningsvrije bouwen te blijven. De gemeente bleek zo onder de indruk van het nieuwe geheel te zijn, dat het huis inmiddels de status van gemeentelijk monument heeft. Lees hier het volledige artikel zoals dat ook eerder dit jaar in het magazine is verschenen. Het boek…

Prachtpand in aanbouw in Aalsmeer

Voor een opdrachtgever in Aalsmeer geven wij een bestaand huis een totale make-over. De villa in wording is uitgebreid en krijgt een geheel nieuw aanzien, zowel van buiten als van binnen. Het interieurontwerp is ook aan ons toevertrouwd.

Revit-tekenaar bouwkundig tekenaar

Vacature REVIT-TEKENAAR

Wij hebben een volle en groeiende opdrachtenportefeuille en zoeken daarom per direct versterking van ons jonge, enthousiaste team. Heb je Revit-ervaring (een must), een MBO- of HBO-opleiding Bouwkunde en wil je vanaf dag één productief meedraaien in ons team, reageer dan snel! De vacature is fulltime (40 uur) met een contract voor bepaalde tijd en een mogelijkheid tot verlenging. Interesse? Stuur dan je cv en portfolio naar jenny@enzoarchitecten.nl.

Strandzuid Amsterdam

Nieuwbouw Strandzuid begonnen

Strandzuid, het stadsstrand bij de RAI in Amsterdam, wordt geheel vernieuwd en eindelijk mogen we met dit mooie project naar buiten! Bekijk hier het filmpje dat we ervoor maakten. Het nieuwe Strandzuid wordt een samensmelting van meerdere ontmoetingsplekken, binnen en buiten, in verschillende sferen. In vorm en materiaal zoeken we contrasten op met de congresgebouwen van de RAI: klein versus groot, schuin versus haaks en donker hout versus licht aluminium. De totale oppervlakte blijft hetzelfde, maar door efficiënter gebruik van de ruimte kunnen volgend jaar zomer meer mensen genieten van de beachclub. In het voorjaar zal het vernieuwde Strandzuid openen. Dit is het tweede project dat wij voor eigenaren Michiel…

Virtueel wandelen Melco Heiloo

Virtueel wandelen door woonwijk Melco, Heiloo

Wonen in een ENZO huis kan binnenkort ook in Heiloo. Nu al kunt u virtueel wandelen door de wijk Melco die op het oude terrein van de melkfabriek wordt gebouwd. Hier komen prachtige vrijstaande villa’s, twee-onder-een-kapwoningen, hoekwoningen en een tussenwoning. Mooie details en goed ingedeeld, zoals al onze woningen. Als de verkoop hier net zo snel gaat als in Hillegom, waar Ringoevers een doorslaand succes is, dan zijn ook deze woningen snel verkocht? Kijk op Melco Heiloo voor alle informatie.

Kroonhof Lieven de Key Penning

Kroonhof genomineerd voor Lieven de Key Penning 2016

Kroonhof, ons project met hofwoningen in de Koninginnebuurt in Haarlem, is genomineerd voor de Lieven de Key Penning 2016! Vanaf zaterdag 15 oktober is in het ABC Architectuurcentrum een expositie over de tien genomineerde projecten te zien. Zaterdag verschijnt ook een artikel in het Haarlems Dagblad over de projecten. Enkele citaten alvast: “Er zitten een paar ontwerpen bij die er met kop en schouder bovenuit steken. (….) De woningen van het Kroonhof aan de Schouwtjeslaan zijn zorgvuldig ingepast in de bestaande straatwand.” In het ABC Architectuurcentrum kunt u uw stem voor de publieksprijs op ons project uitbrengen. Of ga naar Lieven de Key Penning 2016 en stem op Kroonhof!

originele stijl

Verbouwingen Heemstede gefotografeerd

Onlangs hebben we een aantal woningen gefotografeerd die we een paar jaar geleden hebben verbouwd. We zijn nog steeds trots op het resultaat en – nog veel belangrijker – de bewoners genieten er elke dag van! Neem een kijkje in het huis in originele stijl met een moderne sfeer, in het transparante huis met stalen puien en in het huis met een kast van een wand.

Tudorpark

Tudorpark volgens ENZO

Dat Tudor niet Tuttig hoeft te zijn, laten wij zien met dit ontwerp voor een vrijstaande villa in Hoofddorp. Een moderne interpretatie van de klassieke Engelse architectuurstijl: best of both worlds. We zijn inmiddels aan het werk voor meerdere opdrachtgevers in Tudorpark. Misschien ook eens gaan kijken naar een kavel? http://www.tudorpark.nl/

tandartspraktijk nieuwbouw Amsterdam

Nieuwbouw tandartspraktijk Amsterdam

Binnenkort start de nieuwbouw van een tandartspraktijk in Amsterdam-Zuidoost. Om onze opdrachtgever vooraf een goed beeld te geven van het eindresultaat maakten wij dit filmpje.

Ringoevers deel 1

Ringoevers deel 1 krijgt vorm

Ringoevers deel 1 begint steeds meer vorm te krijgen in Hillegom. Kijk ook op Ringoevers Hillegom voor een uitgebreide serie bouwfoto’s.

NedZink zink villa Roelofarendsveen

Villa Roelofarendsveen in NedZink World

De nieuwsbrief van NedZink World opent met de villa aan het water die wij in Roelofarendsveen ontwierpen. Het dak en een deel van de gevel van deze villa zijn afgewerkt met zink. “Door goed overleg en perfecte voorbereiding zijn alle betrokken partijen super tevreden met dit mooie eindresultaat”, vertelt directeur George Westgeest van Elshof Metaaldak. Lees hier de nieuwsbrief.

Trendsettend ontwerp verbouwing Amstelveen

Trendsettend ontwerp krijgt waardering

Een ‘trendsettend ontwerp’: zo noemt de welstandscommissie van de gemeente Amstelveen het ontwerp voor de nieuwe woning van Carlo Abdul. De gemeente neemt dit project op in haar jaarverslag en verwoordt haar waardering als volgt: “Na bespreking van een eerste hoofdopzet van de ingrijpende verbouwing van deze, naar de openbare ruimte gerichte achtergevel, heeft de architect het plan op ingenieuze wijze aangepast en een bijzonder ruimtelijke verbouwing ontworpen. De architectuur van de woning wordt daarmee op een vanzelfsprekende wijze versterkt. Het fraaie plan is bovendien bijzonder geschikt om in de identieke, naastgelegen woningen te worden herhaald en als trendsetter voor soortgelijke verbouwingen aan de overige woningen van deze rij te…

reportage Monument aan de waterkant

Prachtige reportage in Stijlvol Wonen

Heb je de reportage over het ‘Monument aan de waterkant’ al gelezen in het laatste nummer van Stijlvol Wonen? Koop het inspirerende magazine of lees het artikel hier. Met mooie foto’s van fotograaf Marjon Hoogervorst en stylist Femke Pastijn.

Ringoevers fase 2 Hillegom

Ringoevers fase 2 in vogelvlucht

Ringoevers fase 2 Hillegom is medio maart in de verkoop gegaan en nu al bijna uitverkocht. Wonen in Ringoevers betekent ‘buiten wonen’: groen, dorps, afwisselend en waterrijk. Carlo Abdul: “Dorps wonen is per definitie groen en gevarieerd: daarom vind je in ons plan een grote variatie aan woningtypen: grotere en kleinere, geschakeld, twee-onder-een-kap of vrijstaand. Vaak wordt bij starterswoningen bezuinigd op de kwaliteit van de details en de materialen. Dat doen we hier niet. Deze starterswoningen doen niet onder in kwaliteit voor de duurdere woningen. Dat maakt Ringoevers erg aantrekkelijk voor starters.” Dit deel van het plan, bestaande uit 54 woningen, kenmerkt zich doordat de meeste woningen in het groen…

bungalow oud en nieuw

ENZO op site met exclusieve woon & tuininspiratie

Exclusieve woon & tuininspiratie is te vinden op de nieuwe site HOOG DESIGN. Alles voor een bijzondere en persoonlijke woonomgeving op hoog niveau is hier samengebracht. Natuurlijk ook met onze mooiste projecten van de afgelopen jaren.

Carlo's huis

Carlo’s huis in VT Wonen

Benieuwd naar Carlo’s huis? Bekijk dan in VT wonen van december 2015 de mooie reportage ‘Het twee-smaken-op-één-kussen-huis van Carlo, Faye, Zito en Aidan’.  Slimme interieuroplossingen, meubels in verschillende stijlen en bijzondere souvenirs vormen samen een persoonlijk, kleurrijk en warm familiehuis.  

Proost op onze nieuwe website!

Vandaag, vrijdag 13-11-15, lanceren wij onze nieuwe website. De site staat vol projecten waar wij de afgelopen tijd aan hebben gewerkt of waar we nog druk mee bezig zijn, zowel voor zakelijke als voor particuliere opdrachtgevers. U leest meer over ons bureau, onze visie en onze aanpak en uiteraard houden we u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Speciaal ter gelegenheid van de lancering hebben we een leuke actie op Facebook.

Zoen

Meubellijn ZOEN ®

Onder de naam ZOEN ® brengen wij een serie stijlvolle en multifunctionele meubelen op de markt. De collectie bestaat uit handige kruk, een eettafel en een modulaire bank. Alle producten zijn verkrijgbaar in meerdere afmetingen en materialen. Voor meer informatie over de meubellijn en bestellingen kunt u contact met ons opnemen.

Bouwweg Ringoevers fase 1

Bouw woonwijk Ringoevers gestart

Onlangs is de eerste paal geslagen bouw voor de bouw van de eerste negentig woningen die deel uitmaken van de nieuwe woonwijk Ringoevers in Hillegom. Op het filmpje is te zien hoe de bouwweg wordt aangelegd. Ondertussen zijn wij al weer begonnen met het ontwerp van het tweede deel van deze groene, waterrijke wijk.

uitbreiding

Tafel ZOEN ®

Deze tafel maakt deel uit van onze meubellijn ZOEN ®. Kenmerkend zijn het dubbele blad met handige bergruimte voor papieren en tablets en de schuin geplaatste poten. Het ontwerp valt bij veel van onze klanten in de smaak: de tafel staat inmiddels in zes woningen die wij hebben gebouwd of verbouwd. De tafel wordt op maat gemaakt en is verkrijgbaar in vele afmetingen en materialen.

villa Huizen

Bouw villa Huizen is begonnen

De bouw van de villa Huizen, die wij ontwierpen voor een gezin met twee kinderen, is begonnen. De buitenkant krijgt een minimalistische uitstraling door bijzonder metselwerk van smalle stenen met een brede voeg en weggewerkte kozijnen. Het interieur van de villa wordt modern en warm. In het nieuw aan te leggen souterrain krijgen diverse chill- en speelruimtes een plek. Voor een mooie integratie met de tuin worden aanbouw, veranda en garage geheel in hout uitgevoerd. De woning wordt bijzonder duurzaam uitgevoerd met zeer hoge isolatiewaardes voor dak en muren, driedubbele beglazing en een uitgebreide energiezuinige installatie.

Woontoren Gonnetstraat Haarlem

Dichtbij het station in Haarlem komt een nieuw woon- en werkplein aan de Gonnetstraat. Deze binnensteedse locatie zal bestaan uit een ranke woontoren met twee zij-armen en in met midden een groene hof. Diverse woningtypen zullen deel uitmaken van het plan. Er was veel belangstelling voor de eerste informatieavond eind oktober. De opdrachtgever van dit project is HBB Ontwikkeling.

Loading blog posts...