Wij tekenen een lach op uw gezicht.

Met een team van ervaren, goed opgeleide en enthousiaste mensen werken wij dagelijks aan onze missie: aangename, praktische én duurzame ontwerpen maken die de verwachtingen van onze opdrachtgevers overtreffen. Dat begint met goed luisteren, ook naar de dromen achter de ideeën en wensen. Want een ontwerp is voor ons pas geslaagd als de opdrachtgever blij is.

Uw interieur, onze creativiteit.

Ook op uw interieur laten wij graag onze creativiteit los. Wij leiden u door de veelheid aan keuzes in vloeren, sanitair, maatwerkmeubilair, raambekleding, kleuren, armaturen, meubels, accessoires, tuinmeubels. Onze voorstellen zijn origineel, eigentijds en stijlvol. Uiteraard met inachtneming van uw budget. Een interieur van ons is meer dan de som der delen: een fijn en functioneel thuis of kantoor voor u en helemaal van nu.

Wij geven om uw omgeving.

Wilt u een huis of kantoor verbouwen of uitbreiden of droomt u ervan een nieuw huis of kantoor te laten bouwen? Komt u dan eens praten. In de ontwerpfase maken wij vaak meerdere schetsen. We nemen alle opties zorgvuldig met u door en als u een keuze hebt gemaakt, detailleren wij het plan van a tot z en laten u steeds in 2D- of 3D-beelden zien wat we bedoelen. Ook regelen we graag alles voorafgaand aan en tijdens de bouw: tekeningen, vergunningen, aanbesteding en bouwbegeleiding. Daardoor hoeft u zich alleen maar bezig te houden met de leuke kanten van bouwen en verbouwen. Wij doen de rest.

Op ons kunt u bouwen.

Mooie en functionele omgevingen ontwerpen: dat is wat wij het liefste doen en waar wij elke dag mee bezig zijn. Omgevingen waar het fijn wonen is of prettig werken. Waar je graag thuiskomt en gasten zich welkom voelen. Waar medewerkers met plezier iedere dag naar toe gaan en waar klanten graag komen. Elke opdracht begint met de vraag wat er in het gebouw gaat gebeuren: het programma van eisen. In ons werk gaan wij door met puzzelen, onderzoeken en creëren totdat alle stukjes op hun plaats vallen en het ideale ontwerp op papier staat.

ENZO

Evenwicht is onze basis.

Oprichters en boegbeelden van ENZO zijn Jasper van Rijn en Carlo Abdul, die hun kennis opdeden op MTS, HTS en TU. Hierdoor beheersen zij het vak op conceptueel en creatief niveau én vanuit de praktijk. Dit is een van de krachten van ons bureau: wat op de tekentafel wordt bedacht, wordt ook zo uitgevoerd, en als het kan nog mooier. Van overkoepelend concept tot het kleinste bouwkundige en esthetische detail.

Kantoor

Duurzaamheid geeft ons energie.

Duurzaam bouwen is voor ons vanzelfsprekend. In plaats van een pand te slopen, geven we het liever een tweede of derde leven, met gebruikmaking van energiezuinige installaties en materialen met een lange levensduur. Met hoogwaardige, toekomstbestendige materialen koppelen we comfort aan een lage energierekening. Een onooglijke woning kan zo het mooiste en fijnste huis uit de straat worden.
In de zakelijke markt denken we graag vanaf het begin mee over de toekomst van vastgoed. Daartoe beoordelen we het bestemmingsplan en doen we research naar alle mogelijkheden. We praten met de gemeente, kunnen een stedenbouwkundig plan maken en een geschikte ontwikkelaar zoeken om het project te realiseren. Wij doen dus meer dan alleen een mooi (her)ontwerp maken.

Samen ontwerpen we gaten in de markt.

Steeds meer projectontwikkelaars weten de weg naar ons bureau te vinden, niet in de laatste plaats doordat onze ontwerpen goed in de smaak van kopers vallen. Wij denken graag met u als zakelijke opdrachtgever mee over stedenbouwkundige opgaven, bestemmingsplannen, typologieën, beeldkwaliteitsplannen, enzovoorts. Verbouwen of herbestemmen van bestaande panden behoren ook tot onze expertise. Naast ons eigen team van architecten en bouwkundigen hebben we een uitgebreid netwerk van ontwikkelaars en vakmensen om voor u de beste oplossing te realiseren.

Wij maken (ver)bouwen leuk.

Mooie en functionele omgevingen ontwerpen waar mensen blij van worden. Dat is wat wij het liefste doen en waar wij elke dag mee bezig zijn. Omgevingen waar het fijn wonen is of prettig werken. Waar je graag thuis komt en gasten zich welkom voelen. Waar medewerkers met plezier iedere dag naar toe gaan en waar hun klanten graag komen.

over ENZO

Wij staan voor innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Als lid van de BNA, Bond van Nederlandse Architecten, werken wij volgens strenge gedragsregels: wij staan opdrachtgevers onafhankelijk en deskundig terzijde, behartigen hun belangen naar beste weten en kunnen. Dit doen we in het besef niet alleen verantwoordelijk te zijn jegens de opdrachtgever, maar ook tegenover de samenleving en collega-architecten. Vanuit deze verantwoordelijkheid zijn wij altijd op zoek naar de nieuwste technieken, materialen en talenten. Wij werken daarom met BIM (Bouw Informatie Model), waarmee we digitale prototypes van gebouwen maken om fouten tijdens de bouw te voorkomen. Ook werken wij met stagiaires die de nieuwste kennis rechtstreeks van de universiteit of hogeschool inbrengen. Wij zijn gecertificeerd als leerbedrijf door S-BB.