Kom bij ons werken.

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een BOUWKUNDIG TEKENAAR, die de uitdaging van werken bij een groeiend architectenbureau wil aangaan. Een groeifunctie (maximaal 5 jaar werkervaring), maar zeker ook geschikt voor schoolverlaters op zoek naar een eerste baan. Mbo- of Hbo-opleiding Bouwkunde, ervaring met Revit is mooi meegenomen. Goede beheersing van het Nederlands is een must. Zelfstandig werken, met goede begeleiding in een fulltime (40 uur) functie. Klinkt dat als de baan voor jou? Of wil je meer informatie? We horen graag van je: info@enzoarchitecten.nl

Op ons kunt u bouwen.

Met een team van ervaren, goed opgeleide en enthousiaste mensen werken wij dagelijks aan deze missie: aangename, praktische én duurzame ontwerpen maken die de verwachtingen van onze opdrachtgevers overtreffen. In ons werk staan de opdrachtgever en zijn of haar wensen dan ook centraal. Dat begint met goed luisteren, ook naar de dromen achter de ideeën en wensen. Want een ontwerp is voor ons pas geslaagd als de opdrachtgever blij is.

Wij tekenen een lach op uw gezicht.

Architectuur is voor ons onlosmakelijk verbonden met interieur en omgeving. Een gebouw heeft bewoners, gebruikers of bezoekers en staat in een villawijk, een weiland of een drukke winkelstraat. De opdrachtgever gaat er zelf wonen of werken of ontwikkelt een gebouw voor anderen. Elke opdracht begint in feite met de vraag wat er in het gebouw gaat gebeuren: het programma van eisen. Pas als de binnenkant volledig op de vragen en wensen van de opdrachtgever is afgestemd, kan het eindresultaat geslaagd zijn. In ons werk zijn wij net zo lang aan het puzzelen, onderzoeken en creëren totdat alle stukjes op hun plaats vallen en het ideale ontwerp op papier staat.

Wij geven om uw omgeving.

Mooie en functionele omgevingen ontwerpen waar mensen blij van worden. Dat is wat wij het liefste doen en waar wij elke dag mee bezig zijn. Omgevingen waar het fijn wonen is of prettig werken. Waar je graag thuis komt en gasten zich welkom voelen. Waar medewerkers met plezier iedere dag naar toe gaan en waar hun klanten graag komen.

Wij maken (ver)bouwen leuk.

Wilt u een bestaand huis verbouwen of uitbreiden of droomt u ervan een nieuw huis te laten bouwen en hebt u al een stuk grond op het oog? Komt u dan eens praten. In de ontwerpfase maken wij vaak meerdere schetsen, om te laten zien dat een woonwens op verschillende manieren gerealiseerd kan worden. We nemen alle opties zorgvuldig met u door en als u een keuze hebt gemaakt, dan werken wij, in nauw overleg met u, het plan uit tot in de kleinste details. Indeling, gevelafwerking, vloerafwerking, kleuren, sanitair, keukeninrichting, licht- en armatuurplannen, domotica, meubelvoorstellen en zelfs het tuinontwerp en de tuinmeubels: wij werken alles van a tot z uit en laten u steeds in 2D of 3D beelden zien wat we bedoelen.
Ook regelen we alles voorafgaand aan en tijdens de bouw: tekeningen, vergunningen, aanbesteding en bouwbegeleiding. Zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over zaken waar u weinig verstand van heeft. U kunt zich dus geheel bezig houden met alle leuke en spannende kanten van bouwen en verbouwen.

Samen ontwerpen we gaten in de markt.

Steeds meer projectontwikkelaars weten de weg naar ons bureau te vinden, niet in de laatste plaats doordat blijkt dat onze ontwerpen goed in de smaak van kopers vallen. De combinatie van oog voor de wensen van de uiteindelijke bewoner en voor de zakelijke doelstellingen van de projectontwikkelaar, liggen hieraan naar ons idee ten grondslag.
Met u als zakelijke opdrachtgever denken wij graag mee over stedenbouwkundige opgaven, de ruimte in bestemmingsplannen, te ontwikkelen typologieën, beeldkwaliteitsplannen, enzovoorts. Verbouwen of herbestemmen van bestaande panden behoren ook tot onze expertise. Wij zijn graag vanaf het begin van een vraag betrokken: organisatorisch, technisch én creatief. Naast ons eigen team van architecten en bouwkundigen kunnen we ons uitgebreide netwerk van ontwikkelaars en vakmensen inschakelen om voor u de beste oplossing te realiseren.

Evenwicht is de basis.

Onze oprichters en boegbeelden zijn Jasper van Rijn en Carlo Abdul, die beiden al op jonge leeftijd wisten dat zij de gebouwde wereld een stukje aangenamer wilden maken. Doordat zij niet alleen aan de TU hebben gestudeerd, maar ook de HTS en de MTS hebben doorlopen, beheersen zij het vak op conceptueel en creatief niveau én vanuit de praktijk. Dit is een van de krachten van ons bureau: wat op de tekentafel wordt bedacht, wordt ook zo uitgevoerd, en als het kan nog mooier. Van overkoepelend concept tot het kleinste bouwkundige en esthetische detail. Daarvoor gaan wij met ons team door het vuur.

Duurzaamheid geeft ons energie.

Duurzaam bouwen betekent voor ons: het toepassen van moderne, energiezuinige installaties (warmtepompen, zonnepanelen en –collectoren, ledverlichting, etc.), het gebruik van materialen die een lange levensduur hebben en het hergebruiken van bestaande panden. In plaats van een kantoorpand of een jaren zeventig bungalow te slopen, geven we het liever een tweede, derde of zelfs een vierde leven.
Voor particuliere opdrachtgevers hebben we al heel wat woningen ‘vernieuwbouwd’: gedateerde, vaak slecht geïsoleerde woningen volledig strippen en opnieuw opbouwen met een indeling die is afgestemd op de huidige woonwensen, met hoogwaardige, toekomstbestendige materialen die comfort koppelen aan een lage energierekening. Een onooglijke woning kan zo het mooiste en fijnste huis uit de straat worden.
In de zakelijke markt hebben we veel ervaring met herbestemmingen; het pand waar wij kantoor houden, voorheen een graansilo, is hier een mooi voorbeeld van. We denken graag vanaf het begin mee over de toekomst van vastgoed. Daartoe beoordelen we het bestemmingsplan en doen we research naar alle mogelijkheden. We praten met de gemeente, kunnen een stedenbouwkundig plan maken en een geschikte ontwikkelaar zoeken om het project te realiseren. Wij doen dus meer dan alleen een mooi (her)ontwerp maken.

over ENZO

Wij staan voor innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Wij zijn aangesloten bij de BNA, de Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten BNA. Dit betekent dat wij werken volgens de gedragsregels van de BNA; wij staan onze opdrachtgevers onafhankelijk en deskundig terzijde en behartigen hun belangen naar beste weten en kunnen, in het besef niet alleen verantwoordelijk te zijn jegens de opdrachtgever, maar ook tegenover de samenleving en collega-architecten. Vanuit deze verantwoordelijkheid zijn wij altijd op zoek naar de nieuwste technieken, materialen en talenten. Wij werken daarom met BIM (Bouw Informatie Model), waarmee we digitale prototypes van gebouwen maken om fouten tijdens de bouw te voorkomen. Ook nemen we in ons team stagiaires op die de nieuwste kennis rechtstreeks van de universiteit of hogeschool inbrengen en wij zijn gecertificeerd als leerbedrijf door Savantis en Fundeon.