Kleine dijkwoning wordt ruim familiehuis

Nieuwbouw | Leimuiden

Op de plaats van een kleine, oude dijkwoning is dit ruime familiehuis gebouwd. In het ontwerp is rekening gehouden met de weidse omgeving, de wens om natuurlijke en duurzame materialen te gebruiken en de toegestane bebouwingsgrootte. De woning is gedeeltelijk in en achter de dijk gebouwd. Hierdoor ziet het huis er vanaf de kant van de dijk uit als een pittoreske dijkwoning, terwijl achter de dijk de volle omvang van het huis zichtbaar is. Traditionele kenmerken (rieten kap, gestuukte gevel, zwart hout) zijn hier eigentijds toegepast. De kleine ramen herhalen zich in het interieur, dat licht en ruimtelijk is, met prachtig uitzicht op het polderlandschap.
De bewoners van dit huis hechtten aan duurzaam bouwen. Dit kreeg invulling door extra isolerende voorzieningen, een WKO-installatie (warmte-koudeopslag) en een dak van riet uit de omgeving.

Bekijk alle, particuliere of zakelijke projecten