Verbouwde jaren zestig woning aan de plassen

Verbouwing | Kudelstaart

De robuuste jaren zestig woning verkeerde nog vrijwel in originele staat toen onze opdrachtgevers deze kochten. Licht en rustig moest het worden met veel zicht op de Westeinderplassen waaraan de tuin grenst. Ook was er een wens voor ruimte om logees te kunnen onderbrengen. Ons plan voorzag in een complete ‘vernieuwbouwing’ van de woning. Daartoe werd een geheel nieuwe indeling gemaakt met in de woonkamer een grote vide. Bovendien werd de woonoppervlakte vergroot door de achterpui anderhalve meter uit te bouwen en de garage werd bij de woning te betrekken. De voormalig garage kreeg een nieuwe bestemming als logeer/werkkamer en badkamer. De verdieping heeft een grote overloop in open verbinding met de vide in de woonkamer. Hier bevinden zich de ouderslaapkamer met aangrenzende badkamer, twee kinderkamers en de kinderbadkamer.
Ook kreeg het huis een geheel nieuwe gevelafwerking, waarbij de cederhouten lamellen in het oog springen. Aan de detaillering is de grootste zorg besteed. Dit is onder andere zichtbaar bij de voordeur en de elektrisch bedienbare zonwering in combinatie met de horizontale cederhouten lamellen. Door deze ingrepen is de jaren zestig woning is onherkenbaar veranderd.
Stijlvol Wonen publiceerde een reportage over deze grootschalige verbouwing in het maart/april nummer van 2015.

Met dank aan:
Van Manen aan tafel, Illum, Master Totaalinrichting

Bekijk alle, particuliere of zakelijke projecten