Villa aan het water

Nieuwbouw | Roelofarendsveen

Op een ruime kavel te midden van water en landerijen staat deze nieuwe villa. De eerste schets die Jasper en Carlo maakten voldeed geheel aan de wensen van de opdrachtgevers én van de gemeente en is in feite precies zo uitgevoerd. Op het wensenlijstje stonden onder andere: contact met de tuin en het water, op termijn de mogelijkheid om op de begane grond te slapen, een mooie living, een ruime keuken en voldoende bergruimte. En voor de verdieping drie slaapkamers en een badkamer. Energiezuinigheid was ook een prioriteit. Deze wensen werden vertaald in een praktisch ingedeeld huis dat, door het op een verhoogd terras te zetten, optimaal contact heeft met de omgeving. Als architectonisch statement is vanuit het terras als het ware een krul gemaakt die doorloopt in de gevel en de daklijst. Deze krachtige lijn is ingevuld met materialen als cederhout en stucwerk voor de gevel en antra zinc voor de dakafwerking. Een gemetselde schoorsteen zorgt voor een stoer accent.
De villa is ontworpen op de omgeving en heeft veel zichtlijnen die leiden naar de tuin en het water. Brede verdiepingshoge ramen brengen de natuur naar binnen. De vide verbindt de keuken en de verdieping met elkaar. Vanuit de hal en de keuken is de studeerkamer bereikbaar, die in de toekomst kan worden gebruikt als slaapkamer. De archiefkamer ernaast is eenvoudig om te bouwen tot badkamer; de leidingen liggen er al. Het huis heeft op verzoek van de bewoners een zeer hoge isolatiewaarde gekregen en daarnaast is het platte dak van het bijgebouw waarin de garage en bijkeuken een plek hebben, vol gelegd met zonnepanelen die elektriciteit opwekken. Doordat dit dak verdiept is aangelegd, zijn de panelen aan het zicht onttrokken.

Met dank aan Terstal interieur

Bekijk alle, particuliere of zakelijke projecten