Amsterdamse brandweerkazerne Willem volledig vernieuwd

Brandweerkazerne Willem, gelegen tussen het Amstel Station en de Amstel, krijgt van ons een volledig nieuw uiterlijk en interieur. Waar het gebouw voorheen alleen dienstdeed als kazerne, krijgt het nieuwe pand ook een functie als hoofdkantoor van de brandweer Amsterdam. Daarvoor wordt het betonnen skelet volledig gestript en onder andere voorzien van nieuwe gevelopeningen, die zorgen voor voldoende daglicht in de kantoren. Een imposant atrium verspreidt extra daglicht en verbindt de ruimtes en verdiepingen met elkaar. Omdat iedere seconde telt als er een brandmelding binnenkomt, krijgen de verkeersruimtes afgeronde hoeken. Hierdoor kunnen brandweermannen sneller door het gebouw rennen en dus sneller uitrukken om branden te blussen. Na gedane arbeid kunnen medewerkers ontspannen op een groot dakterras.
De activiteiten van de brandweermedewerkers zijn te volgen op hun Facebookpagina.