Droom in de duinen

Verbouwing | Bloemendaal

Deze jaren dertig villa kan met recht een droom in de duinen worden genoemd. De bijzondere villa, bovenop een duin in Bloemendaal, is inwendig flink op de schop gegaan en heeft aan de achterzijde een spectaculaire uitbouw over twee verdiepingen gekregen.

Bouwkundige details

De bewoners, een jong stel met twee schoolgaande kinderen, had een zeer actieve inbreng in het plan en de uitvoering. En dus kwamen ook de kleinste details kwamen uitgebreid aan bod tijdens de intensieve samenwerking. Het resultaat hiervan is een ontwerp dat de mooie, oorspronkelijke bouwkundige details versterkt. Voorbeelden van die details zijn de slanke stalen kozijnen, de smalle hoge ramen en de ronde ramen met stalen kruisverdeling. Ook is waar mogelijk de uitbouw ‘los’ gemaakt van het oorspronkelijk huis door middel van profielloze ramen. Maar dé blikvanger van deze villa is natuurlijk de indrukwekkende uitbouw aan de achterzijde.

Indeling

Op het woonniveau bevinden zich de ruime woonkamer met comfortabele zithoek en de bijzondere woonkeuken met rondom stalen puien. Hier is het uitzicht op de glooiende duintuin spectaculair. Doordat de puien grotendeels kunnen worden opengeschoven, loop je vanuit de keuken zo het terras op. Achter de keuken, op de plek van de oude keuken, liggen een knusse speelruimte en een inpandige bijkeuken. De sportruimte op tuinniveau is bereikbaar via een deur die onzichtbaar is opgenomen in de kastenwand bij de eettafel. De eerste verdieping is het domein van de ouders, terwijl de kinderen de zolderetage delen waar de originele balken zorgen voor extra sfeer. Kortom: het gezin geniet volledig van hun droom in de duinen.

Een reportage over deze villa is gepubliceerd in Eigen Huis & Interieur, december 2018.

Met dank aan Homestede en Sissy Boy in Heemstede

Fotografie: Jansje Klazinga en Marjon Hoogervorst,
Styling: Rob Jansen


Bekijk alle, particuliere of zakelijke projecten