Nieuw: Hotel & Wellness Zuiver

Nieuwbouw | Amstelveen

Het nieuwe Hotel & Wellness Zuiver in het Amsterdamse Bos verrijst op de plek waar voorheen beheerderswoningen stonden. Het hotel bestaat uit twee met elkaar verbonden gebouwen van vier verdiepingen met in totaal 39 kamers. Alle kamers kijken uit over het Amsterdamse Bos en het water van de Nieuwe Meer. Het ontwerp voor het interieur is geïnspireerd op de vier seizoenen die in het bos te zien zijn. Van de begane grond naar de bovenste verdieping ervaren gasten de lente, zomer, herfst en winter.

Groene gevel

Bij het ontwerp was duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Dit is op verschillende manieren ingevuld. Ten eerste gaat het gebouw op in de omgeving, doordat het gebouw in hoogte en uiterlijk een verbinding legt tussen de bestaande gebouwen van Spa Zuiver en de groene omgeving. Ook zijn er voorzieningen die bijdragen aan een laag energieverbruik en fijnstofreductie, zoals zonnepanelen op het dak en de vegetatiegevel. Tot slot ondergaat de parkeerruimte een vergroening door het gebruik van grasbetontegels.