Oase aan het water

Verbouwing | Randstad

Op een bijzondere plek verbouwden wij twee kleine woningen tot een grote oase aan het water. Hoewel van de oorspronkelijke bebouwing vrijwel niets behouden bleef, zijn in de nieuwe villa duidelijk twee volumes herkenbaar. Dit wordt veroorzaakt door de twee aparte kappen, met daaronder een verdieping voor de ouders en een verdieping voor de twee kinderen. Op het wensenlijstje van de opdrachtgevers stonden veel licht, uitzicht naar alle kanten, een leefruimte aan de tuinkant, veel kastruimte, en een grote badkamer. Ook moest er ruimte zijn voor de auto’s en een multifunctioneel tuinhuis om hele hele jaar door te kunnen gebruiken.

Omdat het gezin het fijn vindt om in elkaars gezelschap te zijn, kwam er aan de tuinzijde een open leefruimte met kasten als room dividers. De grote glazen pui kan worden opengeschoven en biedt zicht op de tuin met aan het einde de riante vlonder aan het water. Een uitzicht dat nooit verveelt doordat er altijd iets te zien is: van kleine zeilbootjes tot grote binnenvaartschepen. Voor de zoon des huizes is zijn bootje zelfs een belangrijk vervoermiddel.

De bewoners houden van een warm en strak interieur. Ze vertaalden naar een combinatie van meubels in natuurlijke tinten, witte muren en een zandkleurige tegelvloer. Vanwege de ruime maatvoering is alles nieuw gekocht of op maat gemaakt, zoals de 3,5 meter lange eettafel. De tafel is het centrale punt in het gezinsleven. Hier maken de kinderen hun huiswerk, schuift bezoek aan, en eten ze samen. Dit huis, met dit licht en dit uitzicht, voelt voor het gezin echt als thuiskomen. Een ware oase aan het water.

Bekijk alle, particuliere of zakelijke projecten