Ouderlijk huis opnieuw uitgevonden

Verbouwing | Haarlemmermeer

Fijne jeugdherinneringen waren aanleiding om in het ouderlijk huis te gaan wonen. Maar dan moest het wel flink worden opgefrist en uitgebreid. Wij smeedden het huis en de voormalige bedrijfsruimte aaneen tot een aangenaam en ruim familiehuis waar nieuwe herinneringen kunnen worden gemaakt.
Bij binnenkomst in de ruime hal geven dubbele stalen deuren toegang tot de grote woonkamer. Een op maat gemaakte kast voor onder andere de open haard en de televisie verdeelt de ruimte in een riante zithoek en een eetkeuken, die extra licht krijgt door het daklicht. Vanuit beide ruimtes is er prachtig uitzicht op de diepe tuin en de Westeinderplassen. De zoon en dochter des huizes hebben hun chillruimte in de voormalige woonkamer aan de voorkant van het huis. Daarnaast is nog een grote inpandige garage.
De eerste verdieping is geheel gereserveerd voor de kinderen, met eigen slaap- annex zitkamers en een gezamenlijke badkamer. De zolderverdieping, met fenomenaal uitzicht, is het domein van onze opdrachtgevers. De kleedruimte, de slaapkamer met zithoekje bij het raam en de badkamer liggen achter elkaar en kunnen worden afgesloten met schuifdeuren.
Dit huis is helemaal klaar voor een nieuwe generatie mooie jeugdherinneringen aan het ouderlijk huis.
Een reportage over dit huis stond in Stijlvol Wonen, maart 2018.

Met dank aan Sissy Boy Heemstede
Bekijk alle, particuliere of zakelijke projecten