Rieten kap en strakke lijnen

Nieuwbouw | Uithoorn

Voor een gezin met opgroeiende kinderen ontwierpen wij deze vrijstaande woning met een rieten kap en strakke lijnen. De bewoners hadden een paar wensen: een werkkamer op de begane grond, een veranda met uitzicht op de natuur achter het huis en een rieten kap. De werkkamer kreeg een plek aan de koele voorkant van het huis, terwijl de zithoek en eetkeuken zich aan de zonnige achterkant bevinden. Een lange gang loopt van voor naar achter en zelfs door in de tuin, waardoor het fraaie uitzicht extra accent krijgt. Op de verdieping bevinden zich vier slaapkamers, twee badkamers en veel bergruimte. De zoon des huizes is erg blij met de klimmuur tot in de nok van zijn kamer.
Het huis, aan de landelijke rand van Uithoorn, krijgt karakter door het gebruik van traditionele materialen in een natuurlijk kleurenpalet: vergrijsd riet op het dak, donkere kozijnen, gemêleerde bakstenen met terugliggende voeg en donkere houten latten voor de aan- en uitbouwen.

Bekijk alle, particuliere of zakelijke projecten