Tandartspraktijk als kloeke kies

Tandartspraktijk | Amsterdam

Deze tandartspraktijk in de vorm van een strakke doos staat in een nieuwe wijk in Amsterdam-Zuidoost. Wie beter kijkt ziet een gebouw als een kloeke kies: wit en vierkant, en verankerd in een stevige kaak. De naden in de gevelbekleding doen denken aan het geribbelde oppervlak van een kies. En hoewel er op ogenschijnlijk willekeurige plekken gaten in deze kies zijn gevallen, is daar goed over nagedacht. Het gebouw herbergt op de begane grond de praktijk. Om geen last van inkijk te hebben, bevinden de behandelkamers zich aan de tuinkant van het gebouw. De assistente heeft juist uitzicht naar de straatkant. Voor een warm accent in het hygiënische interieur zorgen enkele kasten die zijn afgewerkt met kunststof in houtstructuur. De medewerkers lunchen in de keuken op de eerste verdieping; hier zijn ook twee kantoorruimtes, die via een groot raam van de vide in contact staan met de praktijk beneden.

Bekijk alle, particuliere of zakelijke projecten