Transparant met staal

Verbouwing | Aerdenhout

In een rustig laantje in Aerdenhout staat een vooroorlogse (tussen)woning, waarvan de begane grond een gedaanteverwisseling heeft ondergaan. De bewoners waren niet bang om de oorspronkelijke suiteverdeling te slopen en de indeling flink te veranderen: de keuken verhuisde naar het midden van het huis en de fors uitgebouwde woning heeft nu aan de achterzijde een grote woonkamer met werkhoek. Helemaal van nu is de stalen deurpartij die woonkamer en keuken van elkaar scheidt. Dankzij de ranke, stalen puien in de achtergevel en de lichtstraat in het dak baadt de woonkamer in een zee van licht. Alleen de eethoek bleef op dezelfde plek aan de voorkant van het huis, met zicht op de straat met spelende kinderen.

Bekijk alle, particuliere of zakelijke projecten