Verrassende uitbouw achter traditionele gevel

Verbouwing | Aalsmeer

Een verrassende uitbouw gaat schuil achter deze traditionele gevel. Wie de voordeur van deze op het oog kleine arbeiderswoning binnengaat, zal verrast zijn door het lichte, eigentijdse interieur. De begane grond van de woning kreeg in de jaren zeventig een grote uitbouw met in het midden een patiotuin. Hoewel de patio voor veel licht zorgde was de woning hokkerig ingedeeld. Nadat de bewoners een aantal maanden in hun nieuwe, oude huis hadden gewoond, hadden ze een goed beeld gekregen van hun wensen.
Carlo en Jasper ontwierpen vervolgens een nieuwe verrassende indeling waarbij de slaap- en badkamers in het voorhuis kwamen. De begane grond is grotendeels ingeruimd voor de slaapkamers en een badkamer van de kinderen, terwijl de ouders hun domein hebben op de knusse verdieping. Het gezinsleven speelt zich af in de aanbouw. Daar is een grote leefruimte met keuken, eethoek en ruime zithoek rondom een open haard. Daglicht komt binnen via de nieuwe achtergevel met twee grote openslaande puien, die bovendien mooi zicht biedt op de tuin, en via het glazen dak boven de voormalige patio. De spanten in het zicht geven de ruimte een heel eigen karakter. Vanuit de leefruimte is ook een televisiehoek toegankelijk evenals een grote bijkeuken die leidt naar de garage. De woning met oude en industriële elementen vormt een perfecte basis voor het persoonlijke interieur dat de bewoners hebben gecreëerd.

Bekijk alle, particuliere of zakelijke projecten