Start bouw J.J. Hamelinkstraat is begonnen!

Op 19 april vierden we de officiële start van de bouw van het omvangrijke woningbouwproject aan de Schipholweg in Haarlem. In opdracht van Elan Wonen bouwt Hillen & Roosen 297 nieuwe woningen op deze plek. 

Aan de Schipholweg komen 3 woonblokken met appartementen. Hierin komen 198 sociale huurwoningen met 1-, 2- en 3 kamerwoningen, variërend in de grootte van 36m2 tot 85m2. Daarnaast ontwierpen wij woon/werkwoningen en huurappartementen voor de vrije sector. De nieuwe bebouwing kent meerdere hoogtes; aan de Schipholwegzijde is de bouwhoogte zeven lagen. Tegenover de aansluiting met de Europaweg komt een toren met negen verdiepingen. De laagbouw vind je aan de achterzijde van het project. Achter de woonblokken komen 26 eengezinswoningen. Zo ontstaat een levendig straatbeeld met een grote variatie in woningen. De nieuwe woningen worden zeer energiezuinig en gasloos. 

Feestelijke start met de buurt

De kinderen van basisschool de Talenten maken de bouw van dicht bij mee. Als ze uit het raam kijken zien ze de bouwmachines komen en gaan. Zij maakten speciaal voor de start van de bouw een ’tijdscapsule’. Een beschilderde kist gevuld met herinneringen aan de huidige tijd. Van een geschiedenisboek over de Slachthuisbuurt tot een coronatest, iedere groep heeft een unieke ‘schat’ in de kist gedaan. Onder begeleiding van Dennis van Schie (Hillen & Roosen) stopten ze de kist in de grond die met beton werd overgoten.  Daarna was het tijd voor een borrel met de buurt en alle betrokkenen.

Blok 7, 8 en grondgebonden woningen

ENZO is als ontwerper van de twee woonblokken 7, 8 en de grondgebonden woningen op zoek gegaan naar een verbinding tussen stad en dorp. Zo heeft de aanblik van blok 7 en 8 een stedelijke vorm met als blikvanger de grootse entree in de toren. Deze stedelijke hoogbouw loopt via een grote binnentuin met parkeerplaatsen over in dorps-aandoende laagbouw aan weerszijden van een knus straatje. Zo ontstaat een levendig straatbeeld met een grote variatie in woningen.

Blok 6

FARO is de architect van het naastgelegen appartementencomplex, blok 6. Deze wordt uitgevoerd in een sprekende rode baksteen met witte accenten bij de robuuste balkons, die de hoek aan de Schipholweg reliëf en karakter geven. Richting de Hamelinkstraat voegt het pand zich naar de lagere stadsdelen.

Oplevering gepland in 2023

Zoals het er nu naar uit ziet worden de woningen vanaf eind 2023 opgeleverd.

Meer informatie. Klik hier.